DA Drogisterij De Klimop, Maasbree

Om je huid te verzorgen, kun je een kiezen uit verschillende huidverzorgende producten. Veel mensen kiezen voor een bodylotion, die is fris en trekt snel in. Ook heel fijn kan een huidolie zijn. Deze voedt en verwarmt de huid, vult het natuurlijke beschermlaagje aan en geeft een gezonde glans. Gebruik je een huidolie spaarzaam, dan trekt deze snel in. Zeker als je hem na het douchen op de nog wat vochtige huid toepast. Massageoliën zijn vaak wat vetter voor een goede wrijving tijdens de massage, daarom hebben zij wat langer de tijd nodig om in te trekken.  

De werking van een huidolie wordt bepaald door de basisolie, plantenextracten en etherische oliën. Citrus Vitaliseringsolie is bijvoorbeeld verfrissend, Lavendel Ontspanningsolie rustgevend en Vitaliserende Duindoornolie opwekkend. De laatste jaren is het gebruik van huidverzorgende oliën sterk toegenomen. Steeds meer mensen merken dat je huid er gaver, soepeler en vooral levendiger door uit gaat zien.  

Een goede huid- of massageolie komt van planten, en wel van hun vruchten en zaden zoals olijven, rozenbottels, zonnebloempitten, amandelen of sesamzaden. Om olie te vormen heeft een vrucht warmte en licht nodig, en dus zon, heel veel zon. Plantaardige olie is daarom eigenlijk samengebalde zonnewarmte. Wie zijn huid inwrijft met zo'n olie geeft haar dus pure warmte. Dat voelt behaaglijk, stimuleert ons natuurlijke warmtesysteem en ondersteunt de beschermende functie van onze huid. Als je regelmatig huidolie gebruikt, gaat je huid daar niet alleen van stralen, je krijgt het op den duur ook minder snel koud.